Diskmaskin 'fastnar' mitt i programmet. Vad skall jag göra?

Vi har en diskmaskin DM 215 som 'fastnar' när program körs. T.ex. vid ett program på 60 minuter så fortsätter maskinen att köra i ett läge men räkneverket fastnar vid 55 minuter, så maskinen kommer aldrig till 0 och går klart och stannar. Måste stänga av maskinen till slut !

När jag trycker igång maskinen och håller in 'start' så visas (vad jag gissar är) felkoderna Er1 och sedan Er9.
Vad skall jag göra ?
Roger Tedelind Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Roger,

Felkod 1 varnar för överfyllnad och felkod 9 indikerar ett kommunikationsfel hos elektroniken. Förhoppningsvis kan du lösa detta själv genom att låta maskinen stå helt strömlös en stund. Du kan tvinga fram en elektronisk återställning genom att trycka på AV/PÅ-knappen några gånger i avstängt läge innan du startar diskmaskinen på nytt.

Vi kan skicka en tekniker som hjälper dig om inte rådet ovan hjälper. Ett besök kostar från 1414 SEK inkl. moms och då ingår framkörning och upp till en timmes arbete. Väl på plats får du ett kostnadsförslag och skulle du anse att det då är värt att reparera så lagas maskinen och en faktura kommer i efterhand.

Bra att veta: Om du avböjer och i stället väljer att inhandla en ny Cylindaprodukt annullerar vi serviceavgiften, i fall du sänder in servicereferens samt kvitto som styrker köpet till kundservice@cylinda.se.

Ett ärende kan registreras snabbt och enkelt på vår bokningssida eller så är du varmt välkommen att ringa in till oss på 0771-25 25 00, knappval 1, alla vardagar mellan 07:45 och 19:00.

Information om garantier och servicevillkor finner du här: http://www.cylinda.se/information/garantiochreklamation

Hoppas att denna information hjälper dig vidare! smile

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.