Till senaste kommentaren

Finns det frysar som kan stå i ett utrymme med minusgrader?

finns det frys om kan stå i ett utrymme med minusgrader

Kommentarer

 • Hej! Ja men endast frysboxar (ej frysskåp)

  Alla frysboxar i sortimentet fungerar tillfredställande med en omgivande temperatur ner till
  -15 grader. Boxen ska naturligtvis vara placerad inomhus och under torra förhållanden.
  Obs: Klimat klassen är SN-T med en lägsta temperatur 10 grader som är det värde som energiförbrukningen är baserad på.
  Det innebär att energiförbrukningen kan bli högre vid lägre temperaturer.

  Med vänlig hälsning

 • Hej!

  Hur ska köpa och ställa ett frysskåp i ett förråd. Hur kallt får det vara i förrådet för tillfredställande funktion på frysskåpet? Vi funderar på modell F 7185N.

  Med vänlig hälsning
  Kenneth

 • Hej!
  Vi har tyvärr inga skåp som klarar minusgrader.
  Den lägsta omgivningstemperaturen för detta skåp är +10 grader

  Med vänlig hälsning

 • Tack för snabbt svar. Har ni något frysskåp som klarar kallare än +10C, och isåfall hur kallt klarar detta frysskåp?

  Mvh Kenneth

 • Hej!
  De skåp som fungerar tillfredställande med en omgivande temperatur ner till +5 grader
  Är 6000 och 8000 serien = skåp vars första siffra i modellbeteckningen är 8 eller 6

  Med vänlig hälsning

 • jag har läst inlägg tidigare om boxar

  följd frågor

  har tänkt ställa i ett garage

  det är tort men kan håller samma temperatur som ute det innebär att det blir kallare än -15

  går det att ställa en box och gäller alla garantier ?

 • Hej Åke!

  Om produktproblem uppstår på grund av att den inte står i en miljö som blir betydligt kallare än rekommenderade omgivningstemperaturer kommer felet bedömas bero på externa faktorer och då gäller inte garanti, tyvärr.

  Med vänlig hälsning,

 • klarar alla boxar minusgrader eller bara vissa ?

 • Bara bra nyheter: Alla frysboxar i Cylindas nuvarande sortiment klarar temperaturer ned till 15 minusgrader.

 • Hej!

  Jag funderar på att köpa en frysbox av modellen Cylinda FB1300A.

  Vad jag förstått enl ovan tidigare svar så ska samtliga produkter i ert sortiment, när det gäller kylboxar, klara -15. Ovan modell tänkte jag ha i mitt kallgarage där temperaturen kan bli -15. Dock självklart torrt! Gäller garantin i denna miljö?

 • God morgon Denis,

  Javisst!

  Marknadsförs produkten så som att den klarar temperaturer ända ned till -15 grader ska garantin också gälla, förutsatt att inga andra installationsfel (som väta just som du själv nämner) kan skada produkten.

  På modellsidan för FB 1300 står följande att läsa;
  " FB 1300 är en energisnål frysbox som är utrustad med två trådkorgar och låsbart lock. Den har hjul för att underlätta förflyttning samt enkel att frosta av. Belysning sitter i locket. Boxen fungerar tillfredställande med en omgivande temperatur ner till -15 grader. Boxen ska naturligtvis vara placerad inomhus och under torra förhållanden. " 😀

  Bästa hälsningar,

 • Hej
  Vi ska nu köpa en frysbox och tänkte ha den inne i hallen, nu har jag läst nånstans att det kan bli kondens och att det inte är lämpligt att ha frysbox dör det inte finns golvbrunn stämmer detta? Det är en Cylinda Frysbox FB 1300 A mvh Helen

 • Hej!

  Golvbrunn i rummet är väldigt bra men det är inte ett krav.

  Jag råder er att skaffa någon typ av skyddande underlag för att försäkra er om att golvet inte tar skada vid eventuell kondensbildning. I så fall bör det gå alldeles utmärkt att ha frysboxen i hallen.

  Vänligen,

 • Vad händer med en frysbox om det är kallare än -15? Jag hade tänkt att ha en ute på min inglasade balkong men är osäker på om man ska köpa en ny eller satsa på en begagnad som har några år på nacken.. 😀

 • Det som kan ske är att oljan i frysboxens maskineri kan stelna vid alltför låga temperaturer och i förlängningen kan det orsaka ett kompressorfel.

  För placering på balkong föreslår jag personligen (inte ett officiellt Cylindaråd) att en äldre modell, t.ex. en Cylinda, inhandlas begagnad för bästa möjliga funktion, eller en ny frysbox om du vill ha en miljövänlig produkt. 😉

  Frysboxar som är ett decennium gamla eller mer innehåller ofta mindre miljövänliga köldmedel men de är mindre känsliga för temperaturväxlingar.

 • Blir så glad över att läsa trevliga svar, goda råd och bra nyheter från sign Cecilia m.fl. på Cylinda. Hade ett par frågor som andra redan ställt om frys i kallutrymme m.m., så svaren var ju blixtsnabba/"återanvända" 😉
  Tack ska ni ha, både frågeställande konsumenter och ni som svarat bra.

 • Hej Johan,

  Varmt tack för att du skriver och delar med dig!

  Det är mycket positivt att du upplever att du hittar svar på dina frågor och funderingar och Cylinda vill passa på att inleda 2017 med att tacka dig och alla våra användare för att ni bidrar till ett aktivt och levande kundforum. 😀

 • Hej!
  Kan ett kyl- eller frysskåp ta skada av att stå i kallgarage nu i vinter ett par veckor innan det är dags att koppla in dem i ett nytt kök? (De kan få ha kvar emballage etc). Något som kan gå sönder/frysa etc?

 • Hej Björn

  Det går bra så länge inte skåpen är inkopplade. Låt skåpen stå varmt ett par timmar innan du sätter igång dom bara.

  Med vänlig hälsning

  Carina Kundserviceagent
 • Vad kan hända en Electrolux EC3131 AOW i kallutrymme ner till -20 grader ?
 • Hej John

  Vi kan inte svara på frågor om Electrolux i detta forum då det inte är vår produkt.
  Jag får hänvisa dig till Electrolux kundtjänst. Klicka ​här.​​​

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • HejVi har fått svartmögel i köket i sommarhuset. Jag funderar på att flytta ut i sommar och fixa ett temporärt utekök. Behöver en frys, gärna en mindre frysskåp stående på altanen under tak. Funkar det? Hur kallt/varmt får de stå?
 • Hej Ann,

  Vad tråkigt att ni fått svartmögel!

  Det finns tyvärr inga kyl- eller frysprodukter som klarar av att stå utomhus, även om det är under tak, eftersom det är omöjligt att helt skydda det från väder och vind om det inte står i en inomhusmiljö.

  Med vänlig hälsning,
 • Tack CeciliaOm jag placerar den i en låda? Vårt tak är över 3 m brett och 7-8 långt
 • På egen risk! 😉

  Här hittar du Cylindas nuvarande utbud av frysboxar. Vi har inga små fristående frysar men baserat på dina önskemål tipsar jag om vår minsta kylfrys KF 1144-1 A+, den är endast 144 centimeter hög.
 • Hej

  Vi har en liten frysbox i ett uthus i fjällvärlden. Där kan det vara både  - 45 grader eller fuktigt. Frysboxen drivs med gas och vi har bara igång det när vi är där. För det mesta står det bara öppet utan att vara igång. Vi har haft denna frys i 20 år och den fungerar utmärkt.

  Hur kan det vara så att denna frysbox klarar både fukt och extremt låg temperatur?
  Är nu på jakt efter en frysbox i Göteborg i ett isolerat förråd där jag är osäker på hur fuktigt det kan bli. Temperaturen är sannolikt inget problem.

  Tacksam för dina synpunkter och råd.

  mvh
  Karin


 • Hej Karin!

  Vad roligt att er frysbox fortfarande fungerar bra efter så många år ! 😀

  Att just er box fungerar så bra tyder på att den är välkonstruerad och möjligen innehåller den en köldtålig typ av smörjmedel/olja till kompressorn. Det är oftast att oljan fryser som orsakar kompressorfel när denna stelnar och nya frysars köldmedier har lite sämre smörjande egenskaper för kompressorerna än vad äldre produkter hade.

  Er box kan vara så pass gammal att den innehåller CFC-gas, en typ av freon, som förbjöds helt först den första januari år 1995. Därefter har branschen gått över till R134A och R600/R600A (isobutan). Cylindas val är R600 eftersom detta är ett bättre miljöval än det förstnämnda, tetraflouretangas.

  För placering i ett isolerat förråd kan jag varmt rekommendera Cylindas frysboxar men vi måste generellt avråda från fuktiga miljöer baserat på att kondens bildas om omgivningsluften har en hög luftfuktighet och då kan problem med frostuppbyggnad/isbildning uppstå.

  Om ni vill ha en ny produkt är Cylinda ett toppenval ur miljösynpunkt men det vore annars ett rimligt alternativ att införskaffa en begagnad produkt för ändamålet.

  Jag hoppas att denna information är till hjälp!

  Med vänlig hälsning,
 • Kan man bygga in ett cylinda frysskåp i ett isolerat skåp och sedan ha den i ett oisolerade utrymme. Skåpet ska naturligtvis vara ventilerat. Frysen alstrar väl då lite värme. Frysen ska inte användas vintertid då den ska varaavstängd.
 • Hej Anitha,

  Vi har tre olika frysmodeller för inbyggnad, dock sker alla sådana egna inbyggnationer i ett "på egen risk". Cylinda kan endast rekommendera att mått- och inbyggnadsinstruktionerna i produkternas manualer  ;)

  I storleksordning från minst till störst;

  FI 1082 U
  FI 1088
  F 6177N

  Klicka på respektive modellnamn för att öppna upp frysarnas presentationssidor.

  Med vänlig hälsning,
 • Vi har ett äldre(Cylinda) frysskåp vars beteckning jag tror är R600a. Står nedtill på baksidan. Skåpet är 155 cm högt. När kylskåpet gick sönder köpte vi nya(Cylinda) kyl- och frysskåp av samma höjd. Vi vill inte kassera det äldre frysskåpet eftersom det fortfarande fungerar. Kan vi förvara det i ett kallförråd? 
 • Hej Kurt,

  Så länge det inte blir alltför kallt och aldrig går under nollstrecket bör en sådan förvaring fungera och jag rekommenderar att det förvaras avstängt med dörren öppen. En temperatur omkring minst 10 plusgrader är att föredra. Blir det för kallt kan kompressoroljan stelna och då kommer problem uppstå när frysen tas i drift igen.

  R600a är beteckningen på det köldmedium som används i frysskåpet, isobutan. 😀

  Med vänlig hälsning,
 • Klarar alla nya frysboxar ett par minusgrader, om inte vilka klarar det?
 • Hej Johnny

  Alla våra nya frysboxar fungerar tillfredsställande med en omgivande temperatur ner till 15 minusgrader.
  Jag skickar en länk till hemsidan ​här​​​ där du kan läsa mer om våra olika modeller.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Vi vill sätta en frysbox i ett ouppvärmt förråd . Klarar en box att stå i minusgrader kallare än -15  om den är avstängd?
 • Hej Inger!

  I allmänhet, nej.

  Tillfälligt kan den klara sig men risken är stor att det orsakar problem med kylsystemet och förkortar frysboxens totala livslängd.

  Vänligen,
 • Hej. Vill ha en extra kyl och fryskombo till sommarhuset. Den ska stå i oisolerat torrt uthus och stängas av o tömmas i november och sättas på igen vid påsk. Vilka modeller fungerar?
  Anders
 • Hej Anders,

  Kylfrysar klarar i allmänhet inte minusgrader, så svenskt klimat tillåter inte att skåp av den typen står i ett oisolerat utymme oavsett fabrikat. Cylinda har dock mycket tåliga frysboxar i sortimentet.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej!

  Finns det frysskåp som kan stå i ett förråd med + 5 grader?

  Med vänlig hälsning
  Bertil Andersson

 • Hej, Om jag förstår det rätt skadas kyl/frys skåp alltså inte av att stå i ett ouppvärmt hus så länge det är avstängt? Samt att en sedan kan slå på skåpet när huset nått en viss temperatur?Vänliga hälsningar,
 • Hej Agneta
  Ja, men ju längre det har stått kallt, ju längre är det bra att det får stå varmt innan man sätter igång det.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Har med intresse läst inlägg om frysboxar och dess köldtålighet. Om jag förstått saken
  rätt är det kompressorn som inte tål hur låga temperaturer som helst. Är det en lösning
  att lägga en värmekabel runt, eller under, kompressorn? Har en äldre box på balkongen (ej inglasad men under tak) somväl snart gjort sitt.

  Göran
 • Hej Göran, ursäkta sent svar!
  Värmekabel vore kanske en bra idé, men det göres på egen risk.
  Lycka till!
 • Har ni någon boxmodell som klarar kallare temperatur än -15?
 • Hej Birgitta!
  Nej, tyvärr. Alla frysboxar i sortimentet fungerar tillfredställande med en omgivande temperatur ner till -15°C.
  Med vänlig hälsning, Martin Cylinda

 • Hej,
  Tål frysboxen i ett rum i +25 eller mer ?
  MVH
 • Hej Abbas!

  Ja, frysboxen klarar av att stå i rumstemperaturer ända upp till 43°C.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej, funderar på att skaffa en frysbox, som ska stå i ett kallförråd, men då jag bor i Norrbottens kustland, (Luleå) så kan de som bekant komma neråt - 20/-25 I perioder, och ända ner till -38 I kortare perioder. Tips?
 • Hej Kalle

  Våra frysar fungerar tillfredsställande med en omgivande temperatur ner till 15 minusgrader. Vid lägre temperatur än så har jag inga tips att ge dig.

  med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Vart kan man köpa era produkter i Finland - tex FB1350.
 • Hej Jens
  Våra produkter säljs i Sverige.

  med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Vi har ett Cylinda frysskåp. Jag vet inte vad modellen heter. Vi ska flytta och planerar att ev ha det placerat i ett uteförråd. Är det temp +10 grader som krävs för alla era frysskåp eller är det skillnader mellan olika skåp?
 • Hej Lars

  Ja, återkom gärna med vilken modell du har så kan jag kontrollera vilket är den lägsta temperatur för just ditt skåp.

  med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Hej
  Har en box som har några år på nacken FB1200 typ c200-hc serienummer 7509220006
  Klarar den -15 grader?

  //Lars
 • Hej Lars,

  Det är de nya modellerna som ska klara -15 grader.
  FB 1200-1 är den senare versionen som klarar -15 grader.
  De äldre klarar inte så kallt utan de behöver en omgivningstemperatur från +16 grader.
  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Linda Kundserviceagent
 • Hej jag undrar vilken frysbox ni rekommenderar till mig. Den ska stå på en inbyggd altan med temperaturer mellan -12 till ca +35 grader?
  Mvh Stefan Persson
 • Hej Stefan,
  Våra frysboxar kan stå upp till -15 grader om de står torrt. Vilken maskin som passar er kan ni titta på vår hemsida se länk. ​Frysboxar Cylinda​​​

  Önskar er en fin fortsättning på sommaren
  Med vänlig hälsning
 • Hej,

  Klarar en Cylinda FB1300 inköpt 2009 temperaturer ner till -15 grader Måste de vara tillverkade efter ett visst årtal?

  Mvh Pär
 • Hej Pär
  Då är rekommendationen frostfritt +5°C

  Med vänlig hälsning

  Carina Kundserviceagent
 • Hej
  Har en äldre cylinda kyl/sval, typ aks 585.
  Undrar i hur låg temperatur det fungerar. Har det i ett oisolerat garage.

  Mvh/Ulf
 • Hej Ulf

  Nej, ett kylskåp fungerar inte i kyla, det måste ha rumstemperatur, lägst +16°C

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.