Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Frysgaranti! Vad gäller, är första året gratis eller kostar det 99 kronor per år?

Hej!
Köpte en frys förra veckan och försäljaren sa att man kunde täckna en försäkring grattis i ett år. Sen kostade det 99:- / år.
Hur går jag tillväga för att göra det??

Mvh Anneli

Kommentarer

 • Hej Anneli,

  Om du fått med en lapp inuti boxen vid köpet gäller friperioden på frysförsäkringen, d.v.s. det första året är gratis och därpå kan du välja att teckna en förlängning för 99 kronor.

  För den ettåriga fria frysförsäkringen svarar Amtrust Insurance och registrering sker via förmedlingsbolaget AON SWEDEN AB.

  Ring AON:s försäkringshandläggare på tel. 08-697 40 39 för att registrera din kostnadsfria frysförsäkring om du har en blankett.

  Annars kostar det 99 kronor per år från första året och då tecknas försäkringen online på denna sida: http://forsakringdirekt.com/privat/bostad/frys/

  Det  gratis året har tagits bort och blanketterna medföljer inte längre ifrån fabrik, men du och andra konsumenter som fått erbjudandet ska utan problem kunna nyttja det. Allt annat vore falsk marknadsföring.
  (Jag har fått bekräftat från skadereglerare hos Amtrust att försäkringen kommer att gälla i ett år, med möjlighet till efterregistrering, för de kunder som har en blankett. När den inte kunnat registreras inom det antal dagar som står på lappen på grund av omständigheter utanför din kontroll gäller löftet om ett friår men kravet på registreringstillfälle inom X antal dagar blir ogiltigt.)

  Med vänlig hälsning,
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.