Frysen håller inte inställd temperatur?

Hej, vår frys har börjat tappa eller höjer temperaturen, den inställda är temp -18?

modell: FST3544/FST3544N

När man tittar ibland så visar den -12 eller -14, den har inte ännu gått ned till -10 där den skall börja larma automatiskt.

Har startat igång den ett antal gånger, stängt av och satt på knappen, och då har den gått tillbaks till -18 eller något lägre -21/-22 för sen höjas igen till runt -12/-14

Kan termostaten var sönder och går den bytas i så fall?