Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

FT 816 mörk display

Vår elektronikstyrda tvättmaskin FT 816 är bara sju år gammal. Vår förra Cylinda tvättmaskin gick i sjutton år...
När man slog på huvudströmbrytaren tog det några minuter innan displayen blev så ljus att den gick att använda för att välja tvättprogram. Normal ljusstyrka blev det aldrig.
Telefon till Cylinda gav besked att misstänkt reservdel var komplett styrpanel till en kostnad av drygt 6000 kr. Jag pillade isär styrpanelen som visade sig innehålla två kretskort. På det mindre kretskortet (anslutet till 230 V) fanns en elektrolytkondensator (330 microF) som såg misstänkt ut. Övre gaveln buktade utåt. Lödde loss den och mätte med universalinstrument. Den var uppenbart inte frisk. Lödde dit en annan och monterade ihop. Nu lyser displayen som den ska. Nu får tiden utvisa om reparationens effekt blir bestående.
För bilar finns organiserad handel med begagnade komponenter. När får vi "vitvaruskroten"?

Gunnar Eikman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej, Ursäkta det sena svaret på ditt inlägg men vi har nyligen bytt datasystem och tyvärr drabbats av en del implementeringsproblem vilket bl a medfört långa svarstider på vårt kundforum.

    Tyvärr kommer vi nog inte se någon vitvaruskrot eftersom det finns så många olika märken på marknaden som alla har olika reservdelar. Kostnaden för lager kommer överstiga inkomsten. Men det är en fyndig lösning du gjort.

    Bengt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy