Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kyl-/frys till fritidshus

Hej!

Vi har ett hus som vi besöker många gånger per år. Nu letar vi en ny kyl-/frys. Idag fick jag veta att det kanske inte fungerar så bra då vi har underhållsvärme 10 grader i huset när vi inte är där. Det ska tydligen kunna leda till att frysen stängs av och all mat ruttnar.

Kommentarer

 • Hej Carl!

  Cylindas KFZ 5185D A+ ska fungera tillfredsställande från +5°C ända upp till +43°C under drift. Den har dubbla kompressorer och omhängningsbara dörrar.
  Produktsida: http://www2.cylinda.se/ProduktDetalj/3760

  De vanligaste klimatklasserna för kyl-/frysskåp som används i nordiska klimat är klimatklass SN och klimatklass N. Det betyder att kylfrysen fungerar bäst vid en rumstemperatur på +10 °C till +32 °C respektive +16 °C till +32 °C, men så länge temperaturer inte går ned emot nollstrecket ska det fortsätta kyla och frysa även om det ev. drar lite mera energi när det är extra kallt.

  Det finns totalt fyra olika klimatklasser - normal (N), subnormal  (SN), subtropisk (ST) och tropisk (T) och beroende på klass använder man olika koefficienter vid  effektivitetsberäkningen. Med andra ord så kommer inte en frys märkt SN  och energieffektivitetsklass A att klara  A-klassificeringen om den  placeras i klimatklass N, ST eller T.

  Med vänlig hälsning,
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.