Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tvätt maskinen luktar illa/surt, hur får jag bort doften?

Hej

Vi har en Cylinda tvättmaskin som vi har problem med att dom nytvättade kläderna luktar illa/surt.
Undrar om ni har nått råd/tips om hur man kan få bort det?

Kommentarer

 • Hej Björn,

  Jag tror att tvättmaskinen luktar surt på grund av interna beläggningar bestående av tvätt- och sköljmedelsrester samt bakterier och det tyder lyckligtvis inte på att det är något tekniskt fel på maskinen.

  Jag rekommenderar en ordentlig rengöring av diskmaskinen med för ändamålet avsett medel som du kan hitta i de flesta välsorterade varuhus. Vi rekommenderar inget särskilt fabrikat utan vilket tvättmaskinrengöringsmedel som helst går bra.

  Ta även ut tvättmedelsdispensern och rengör den noggrant i hett vatten. Du bör därpå köra programmet Trumrengöring om valbart, och det ska gärna användas minst en gång per månad. För modeller som saknar detta gäller ett tomt vanligt bomullsprogram på högsta möjliga värme, 90°/95°C.

  Om inte detta är tillräckligt kan du applicera ett eller två paket citronsyra istället för tvättmedel och köra ett tomt högtemperaturprogram. Detta löser effektivt upp beläggningar samtidigt som det eliminerar eventuella problem med vita eller mörka streck på kläder efter tvätt. Kör därpå ännu ett tomt program utan citronsyra, för att försäkra dig om att inga rester återstår.

  OBS: Vänligen notera att denna åtgärd ska användas sparsamt eftersom upprepad citronsyretvätt kan slita på maskineriet.

  Hoppas att detta hjälper er vidare! 😀

  Bästa hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.