Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sköljmedel stannar ej i behållaren

Hej!

Jag har en Cylinda tvättmaskin. FT 5074
I behållaren för sköljmedel finns en "max" gräns, när man fyllt sköljmedel så ska man stanna när man inte längre ser "max" gränsen. Och då stannar sköljmedlet på plats fram till att programmet startar och maskiner "dricker" upp de.

Men för några dagar sedan så har sköljmedlet inte stannat kvar i behållaren utan åker bort direkt, dvs ner i maskinen (tror jag) verkar det som. så då finns det inte längre någon "max" gräns att följa. Allt sköljmedel åker bara ner, så det går att fylla hur mycket som helst liksom.

Är detta normalt eller behöver någon kommer ut och titta på maskinen?

Kommentarer

 • Hej Josef

  Prova att göra rent ordentligt i facket överallt där du kommer åt och se om det hjälper.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Hej Carina.

  Det har jag nu gjort, utan resultat. Det har inte hjälpt. Sköljmedlet rinner rakt igenom, och då är programmet inte ens startat.
 • Hej Josef!
  Prova att lyfta upp häverten från tvättmedelslådan, se nr.99 i bilden, i röret där är det säkert fullt med gammalt torkat sköljmedel. Gör rent den och prova igen.
 • Testa att stänga tvättmedelsfacket långsamt. Jag märkte på min gamla maskin att den tömde sköljmedlet direkt om man "smäller" igen behållaren för snabbt  eftersom det bildas ju en våg kan man säga, som i sin tur påbörjar häverten att helt tömma behållaren.
  Vågen ökar ju nivån på sköljmedel så länge den plaskar fram just vid den punkten där det börjar rinna över vid sköljning och detta avstannar inte förrän behållaren är tömd.

  Så att  tex överfylla behållaren och tro att endast överskottet rinner ner i maskinen funkar inte. Sen som redan skrivits, är det viktigt att hålla rent och särskilt vid utloppet för sköljmedel annars är risken stor att sköljmedlet börjar sin hävert genom att vätskan rent kapillärt börjar rinna. Dvs den följer kanter med tvättmedel och denna hävert går ej att stoppa utan behållaren töms alltid helt.
 • Hej Rickard!
  Tack för ditt inlägg, mycket bra och ingående information.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.