Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man transportera kylskåp liggandes?

Hej kan man frakta ett kylskåp liggandes eller måste det stå upp vid transport ?

Kommentarer

 • Hej Peter,

  Ståendes är bäst för kylsystemet, dock kan den fraktas liggande kortare sträckor om de tär väl förankrat. Viktigt är dock att om du kan palla upp överdelen så att toppen är högre upp än botten av kylskåpet. Kompressorn kan ta skada i värsta fall.

  Om du fraktar skåpet i horisontellt läge bör du låta det stå upprätt i minst fyra timmar och gärna upp till ett dygn innan du kopplar in det, för att köldmediumet ska stabiliseras internt.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej har idag köpt ett bänk, halvt Cylinda kylskåp, Fick in det liggandes i baksidan på bilen. Kan det ligga där några dagar innan jag kör det till stugan? Ser ju era svar att det ska stå innan man sätter på det. Men du skriver korta sträckor, mitt blir nu liggandes några dagar i bilen. Ann

 • Hej Ann

  Det är kanske inget vi rekommenderar, ju längre skåpet ligger dessto längre måste skåpet stå innan det kan startas igen.
  Rekommenderat att skåpet ligger på höger sida, Låt det stå i minst 48 timmar, men gärna längre, i rumstemperatur innan det startas, det är oljan som är så trögflytande att det behövs så lång tid innan det har runnit tillbaka på rätt plats. Vi kan inte garantera att det inte blir fel på skåpet, men förmodligen går det bra.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Hej hur är det med gaskylskåp? Gäller samma transportregler som för vanliga kylskåp?
  Maj-Britt Ehrström
 • Hej Maj-Britt

  Då vi inte har detta i vårt sortiment, kan jag inte svara på det.
  Vänligen fråga någon leverantör som för sådana skåp.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.