Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Transportera kyl/frys, hur gör jag?

Jag ska transportera en kyl/frys till landet och har ingen krok på bilen. Kan man transportera den liggande om man låter den stå upprätt ett tag innan man sätter igång den, eller måste jag hyra en lastbil för att transportera den stående?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Per!

  Det går bra att transportera det liggande. Låt skåpet stå några timmar innan du startar det.

 • Ska det ligga på baksidan eller på någon annan sida?

 • Hej! Jag har köpt en kyl frys kombiskåp. KF428NSV 185 cm.
  Min fråga är! På vilken höjd kan jag montera vägguttaget, alltså vilken höjd på skåpet sitter nätsladden. Höjd-Höger-Vänster-Mitten.
  Tacksam för snabbt svar!!!!!
  Mvh//
  Anders Söderblom

 • Hej, Sladden är nästan 3 meter lång så det har ingen större betydelse var du monterar kontakten, Men den sitter ca 20 cm in från höger sida (framifrån sett) och ca 10 cm upp från golvet.

  Hälsningar

  Bengt
 • Hej!
  Om man ska frakta en kombinerad kyl/frys av ert märke få 2012 cirka 50 mil- kan fraktadet liggandes?
  Mvh
  Cia

 • Hejsan Cia!

  Att frakta den liggande ska inte innebära några problem, men vid leverans bör skåpet få stå upprätt utan att vara inkopplat i 2 - 3 timmar innan det installeras.

  Med vänlig hälsning,

 • Hej!

  Jag funderar på att skaffa kyl/frys KF3385NEH men skulle behöva en något längre nätsladd för att slippa omdragning av el i köket. Är det möjligt att byta sladd till ca 3,5-4 meter? Skarvsladd verkar inte vara tillåten efter vad jag förstår?

  Tacksam för ett snabbt svar!

  Med vänliga hälsningar

  Anders

 • Hej Anders!

  Skarvsladd är inte tillåtet men att byta ut den befintliga till en längre modell är okej förutsatt att arbetet utförs av behörig elektriker. Cylinda har dock inga egna längre sladdar i sitt sortiment, så vårt råd är du konsulterar din installatör inför köpet. 😀

  Med vänlig hälsning,

 • Kyl/frys skåp 5185D A+

  Jag fick ett nytt kylskåp levererat till hyreslägenhet.
  Var ett företag som levererade, förstår att det fraktades liggande och bars 4 våningar upp liggande. De satte på strömmen direkt.
  Kylen skriker metalliskt nära dygnet runt. Riktigt jobbigt. Jag hör när kompressorerna snurrar också, låter metalliskt som ett larm.
  Går det rädda eller eller är det förstört?

 • Hej Maria

  Jag tror inte att det är det som har orsakat oljud på ditt skåp, men du kan alltid prova att låta stå avstängt nån timme. Annars får du be din värd felanmäla skåpet om du tror att det är fel på det.

  Med vänlig hälsning

  Carina Kundserviceagent
 • hej jag har köpt kyl frys kan den ligga på sidan i några dagar tills jag transporterar den var den ska bli.
 • Hej Lilja

  Det ska gå bra att ha det liggandes på sidan. Är det kvar i emballaget brukar det stå vilken sida som ska vara uppåt. Det är bra om du kan låta skåpet stå upprätt ganska många timmar innan du startar det, gärna ett dygn.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • På ett ställe i cylindasvaren står att ett kylskåp som transporterats liggande skall stå några timmar innan strömmen slås på. I ovan är rekommendationen 24 timmar. Vad är minimumtid egentligen?

 • Varför står det inte i bruksanvisningen att ett kylskåp skall stå upprätt en viss tid efter transportliggande? Gäller detta inte längre? Var hittar man modellbeteckning/artikelnummer på ett kylskåp?
 • Hej Gunnar

  Skåpet mår bäst av att transporteras stående, transporteras det liggande måste det stå ett par timmar före igångsättning. Ju längre skåpet ligger dessto längre är det bra om det får stå upprätt innan igångsättning.
  Typskylten brukar man hitta på insidan, på någon av sidoväggarna, oftas när man tar ut grönsakslådan.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Mitt kök ska renoveras och jag måste flytta min kylfrys 3385NE till ett annat rum under tiden. Vi försöker flytta det så upprätt som möjligt men det kanske måste lutas lite. Måste vi låta det stå 2-3 timmar innan strömmen slås på, eller kan vi starta det direkt?
  Hälsningar Gunilla

 • Hej Gunilla

  Det bästa är att låta skåpet stå i några timmar efter förflyttning, så "oljorna" hinner lägga sig på plats igen.

  med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Vill ha en frys i vår stuga. Frysen ska enbart användas till matlådor, som vi har med oss, så, när vi åker därifrån stängs frysen av. Är det bättre att låta frysen vara igång på 0 grader, än att stanna den helt?
  Kan man ha en frys ute i ett kallförråd, där graderna kan bli under 20 grader?
  Med vänlig hälsning
  Lisa • Hej Elisabeth
  Nej, du måste stänga av skåpet om det ska stå kallt.
  Det spelar egentligen ingen roll hur kallt skåpet står då, utan det viktiga är att det får stå varmt innan det startas igen. Och står det kallt en längre tag är det bra att det får stå varmt ganska länge innan det startas
  med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Hej
  Man vill ju gärna kunna förvara t.ex blåbärsskörden i frysen i ett ouppvärmt uthus på landet. Det borde kunna vara energibesparande i stället för att hålla underhållsvärme i fritidshuset för en frys skull  eller ha en extrafrys hemma i permanentbostaden. Varför klarar inte en frys kallgrader? Är det tekniskt svårt eller har man aldrig tänkt på detta? Var går gradgränsen?
 • Vad gör man åt ett Cylinda-kylskåp(155 cm) som inte håller tätt trots att tätningslisten är OK? En glipa finns alltid i övre hörnet på handtagssidan. Något hjälper det om man låter bli att ha tunga grejor på dörrhyllorna på den sidan. Dörren hänger något. Kan man ha misslyckats på något sätt om man flyttade upphängningssida ?
 • Hej Gunnar!
  Prova att justera fötterna, upp eller ned, så ska du se att det blir bättre.
  Med vänlig hälsning, Martin Cylinda


 • Vi har ett freonfritt kyl/frys som ska flyttas. Jag undrar om man kan bära det liggande och starta det när det kommit på plats?
  Hälsningar Ingrid
  Ingrid Gidlund-Mörk
 • Hej Ingrid

  Det är viktigt att du låter skåpet stå uppställt i flera timmar innan du startar det när du har haft det liggande. Ju längre det ligger ner, ju längre bör det stå innan det startas.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent
 • Vi avser köpa en frysbox, Cylinda FB 1300. Kan vi frakta hem boxen liggande på
  sida? (Då går den in i bagageluckan på bilen)
  Eva Clemborn
 • Hej Eva

  Risken är väldigt stor att oljan hamnar fel i systemet och att det blir stopp så
   det är inget vi rekommenderar.

  Med vänlig hälsning

  Carina Kundserviceagent
 • Kan man även frakta ett äldre kylskåp typ 12 år gammalt liggandes?
  Anneli Sundström
 • Hej
  Det är inget vi rekommenderar oavsett ålder på kylskåp, men gör man det är det jätteviktigt att det får stå minst 2 timmar, gärna längre, innan strömmen kopplas på igen.

  Med vänlig hälsning
  Carina Kundserviceagent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.