Tvättmaskin tömmer vatten och stänger av sig

Hej,

Jag har en Tvättmaskin FT 5074 som vi hade lite problem med när den var ny för 1,5 år sedan, problemet försvann då för att nu kommit tillbaka igen nyligen. Tvättprogrammet drar igång som vanligt, maskinen fyller på med vatten, men kort efter detta tömmer den ut vattnet igen. När trumman är helt tomt så stänger maskinen av sig helt, direkt, alltså inte som när en tvätt är klar och display fortfarande lyser en stund innan maskinen slår av helt. Kan det finnas en enkel lösning, eller bör vi boka service?

Kommentarer

• Hej Simon!

Med lite tur handlar det om ett tillfälligt programfel och då kan en återställning av elektroniken hjälpa. Detta görs snabbt och enkelt genom att låta maskinen stå helt strömlös i några minuter. Tryck på AV/På-knappen några gånger i avstängt läge, koppla in sladden på nytt och starta den igen. Om inte detta hjälper rekommenderas service.

Ett ärende för hembesök av tekniker kan registreras på vår bokningssida eller så är du varmt välkommen att ringa in till oss på 0771-25 25 00, alla vardagar mellan 07:45 och 19:00. Information om garanti- och servicevillkor finner du på denna sida: http://www.cylinda.se/information/garantiochreklamation.

Hoppas att detta hjälper dig vidare!

Med vänlig hälsning,
  • Bra tips ni ger med att göra maskinen strömlös för att åtgärda ett tillfälligt programfel!
    Jag fick samma förslag när jag ringde service, men tyvärr sa man inte att jag också skulle trycka på AV/PÅ-knappen några gånger i avstängt läge.
    Så när maskinen fortfarande inte gick igång (trumman står still trots att remmen, motorn etc verkar helt OK) - så bar jag ut den på gården och köpte en ny.
    Ska jag nu fortsätta bort till Returpunkten med den också - eller kanske bära in den igen och testa AV/PÅ-grejen också?
    För inte slänger man gärna en jättefräsch tvättmaskin! Speciellt inte som alla delar i den var för sig kostar tusenlappar att handla på reservdelslagret...
    Mvh!
    Jonas
  • Bra tips ni ger med att göra maskinen strömlös för att åtgärda ett tillfälligt programfel!
    Jag fick samma förslag när jag ringde service, men tyvärr sa man inte att jag också skulle trycka på AV/PÅ-knappen några gånger i avstängt läge.
    Så när maskinen fortfarande inte gick igång (trumman står still trots att remmen, motorn etc verkar helt OK) - så bar jag ut den på gården och köpte en ny.
    Ska jag nu fortsätta bort till Returpunkten med den också - eller kanske bära in den igen och testa AV/PÅ-grejen också?
    För inte slänger man gärna en jättefräsch tvättmaskin! Speciellt inte som alla delar i den var för sig kostar tusenlappar att handla på reservdelslagret... Och jag köpte en likadan maskin.
    Mvh!
    Jonas
  • Hej Jonas!
    Om man trycker några gånger på av/på-knappen i strömlöst läge har ingen funktion eller betydelse. En möjlig baktanke av psykologisk karaktär kanske, då man handgripligen gjort något mer än att "bara" bryta strömmen i några minuter.
    Med vänlig hälsning Martin